Skriv ut

Anna Lindblad & Anders Löfberg

kvallens konsert 0713

Länk till video på Youtube från livestreamad konsert 13 juli

Lindblad/Löfberg
 
Med sväng och humor bjuder Anna Lindblad och Anders Löfberg in publiken till en klangvärld där 5-strängad fiol och cello möts. Både Anna och Anders har sedan barnsben haft folkmusiken vid sin sida, och det hörs att det är en gemensam nämnare när de spelar tillsammans. Med rötterna i Västergötland resp. Småland blir repertoaren traditionell, både gammalt och nytt, men också en hel del egenkomponerat där andra influenser tydligt hörs.
 
Lindblad/Löfberg möttes för 15 år sedan när de studerade på Musikhögskolan i Stockholm och har sedan dess spelat tillsammans i olika projekt och konstellationer. De är två av Sveriges flitigast anlitade folkmusiker idag och man kan bl.a höra dem i band som Fru Skagerrak, Lyy och Folk All-in Band (Anna), samt Nordic, Majorstuen, Emilia Amper Band (Anders) med mera.

Konsertserien arrangeras av Boda Hembygdsförening med stöd av Musik vid Siljan Vänförening, Kulturens Bildningsverksamhet, Rättviks kommun, Dalakraft, Dala Energi, Musik i Dalarna och Statens Kulturråd.