Försäljning

Nedanstående unika artiklar går att köpa från hembygdsföreningen.
Kontakta någon i styrelsen eller klicka här för att beställa så skickar vi hem det till dig.

Porto tillkommer.

Beställ här

Skriv ut

Bodahästen

hast

Förlagan till denna trähäst hittades i samband med en auktion sommaren 1988 i Hoppesgården i Solberga by, Boda Socken. Färgsättningen är ovanlig och man tror att det kan vara någon av de s.k. bodamålarna Dals Olof Samuelsson (1794-1864), Mats Olof Andersson (1798-1876) eller sonen Mats Anders Olsson (1824-1878) som målat originalet.

Vi har valt att numrera våra hästar dels för att veta hur många vi tillverkar dels för att veta vilka som snidat och målat dem.

Hästarna tillverkas idag av Bernt Döhlfors och målas av Anna-Karin Bäckman

Läs mer om Bodahästens historia här

Pris: 450 kr

Skriv ut

Dräktalmanacka Boda socken

draktboken-omslaget-smallI Övre Dalarna under 1800-talet följde sockenborna vad vi i dag kallar for en dräktalmanacka, en samling regler som beskrev klädseln för både högtider och vardagar.
Dräktplaggen var de enda kläder som användes - till helg, vardag och arbete - och de utgjorde en hel garderob. Klädseln varierade efter kyrkoårets helger och efter andra särskilda tillfällen som dop, bröllop och begravning.

Den här boken beskriver dräktskicket och dess variationer i Boda socken, Dalarna, under perioden 1820-1870. Boken, som är rikt illustrerad med foton på dräkter och plagg, bygger huvudsakligen på uppteckningar i arkiven vid Institutet for språk och folkminnen och Nordiska museet.
Författaren Britt Eklund har stor kunskap om dräktskicket i Boda socken. Fotograf Jon Holmén är uppväxt i Boda. Boken är utgiven av Institutet for språk och folkminnen.

Pris: 240 kr 

Skriv ut

Momorôs katta

kattaAvsikten med denna bok är att försöka få barn intresserade av att bevara sin  hemdialekt. Den finns för närvarande översatt till sjutton olika dialekter. 

Författare: Rut "Puck" Olsson
Översättare: Bodamålsgruppen

Pris: 50 kr

Skriv ut

Osmundsberg “byn som försvann”

osmundsbergFilmen om Osmundsberg “byn som försvann” kommer att finnas till försäljning mot beställning.
 
Filmen är tänkt att ingå i ett större sammanhang men då det finns ett stort köpintresse från allmänheten kommer vi att erbjuda filmen separat, men endast mot beställning.

Vid intresse kontakta någon i hembygdsföreningens styrelse.

Pris: 200 kr

Skriv ut

Tvåhundraförtio spelmän från Boda

240spCiterat ur boken: "Denna skrift är utgiven av Boda hembygdsförening under redaktion av Christer Bergin, Gunnar Brandin och Nils Åberg. Syftet är dels att sprida kunskap om spelmännen i Boda, dels att med eventuellt överskott av försäljningen kunna bidra till anskaffandet av en flygel, vilken vi hoppas ytterligare skall främja musiklivet i socknen. Pär Anders Långsvens."

Författare: Arne Bjernulf.

Pris: 85 kr