Skriv ut

Duo Viklund/Sturfält

MArtin och Jonas

Länk till video på Youtube från Livestreamad konsert 30 juni

Klarinettisten Jonas Viklund och Pianisten Martin Sturfälts vägar korsades första gången på Musikhögskolan i Stockholm där de båda fick sin solistdiplomexamen.
Sedan dess har de haft många individuella framgångar som solister och kammarmusiker. Jonas är sedan sju år soloklarinettist i Dalasinfoniettan och Martin är nu Sveriges kanske främsta uttolkare av pianokonserter av bl.a W. Stenhammar och A. Wiklund.
Efter att ha mötts i flertalet kammarmusiksammanhang genom åren blev det premiär  för Duo Viklund/Sturfält hösten 2019 när de uruppförde Andrea Tarrodis ”Nocturne in Blue and green” för klarinett och piano.
Här har Duon satt ihop ett spännande program med sommarnatten och fågelsången som underliggande tema. Tarrodis stycke som har inspirerats av Whistlers målning med samma namn speglar sommarnattens skönheten och stillhet. Här får hennes musik sällskap av drömska toner av Claude Debussy och fågelsången i Maurice Ravel och Olivier Messiaens musik.

Konsertserien arrangeras av Boda Hembygdsförening med stöd av Musik vid Siljan Vänförening, Kulturens Bildningsverksamhet, Rättviks kommun, Dalakraft, Dala Energi, Musik i Dalarna och Statens Kulturråd.