Boda Hembygdsförening presenterar stolt!

Vårens konserter och danser

Nytt år 2023 och även om det fortfarande är vinter så planeras det för danskvällar och konserter i Boda redan nu i början av året och planeringen för kurser, danser och konserter inför sommaren är också i full gång.Redan 3 februari börjar årets Danskvällar i Ovanmyra Bystuga med Boda Spelmanslag som spelar upp till dans o denna fredag är det Anders Almlöf och Gustaf Melén som gästar oss i Ovanmyra.Fredagen den 17 februari kl 19,00 blir det en konsert i Boda kyrka med vår egen orkester i Dalarna, Dalasinfoniettan. Programmet heter ”Globetrotter” med Christoffer Sundqvist, klarinett som solist och Roberto González-Monjas, dirigent.


Fredagen den 3 mars blir det åter Danskväll i Ovanmyra Bystuga med Boda Spelmanslag som spelar upp till dans o denna fredag är det ”Besta Tanterna” som gästar oss i Ovanmyra.Danskvällar i Ovanmyra Bystuga med Boda Spelmanslag som spelar upp till dans försätter sedan under våren enligt följande: 
Fredag den 30 mars och 
Fredag den 5 maj 


Välkomna på danskvällar och konserter i Boda!

Boda Hembygdsförening / Kulturens

Gunnar Brandin

Lokaler
Vi använder oss av lokaler för danser och konserter som är tillgänglighetsanpassade så att alla kan deltaga och parkeringsplatser finns i närheten. (2022-08-01)

Bodastämman 2022

Bodastämman 2022

Henry Lingesten, dansare, skidåkare, fotograf och en stor vän av Bodamusiken och dansen gjorde en film i somras från Bodastämman. Resultatet ser ni här!
Dans till Boda spelmanslag, från konserten på utescenen till minne av Pers Hans Olsson, konserten med Hoven Droven, skivsläppet med Boda Mollkapell och så dansen, dansen.... tills morgonen gryr...

Bodastämman - musiken, dansen, buskpelet, människorna, husen, stämningen.

Stort Tack till Henry för denna fina film!

Sommarens konserter och danser -22

Äntligen kan vi se fram emot en riktig konsert, kurs och danssommar igen med konserter varje måndagskväll och dans varje fredagskväll!
Det blir som vanligt lite extra under vecka 27, den s.k. ”Musik vid Siljan veckan” med Folkmusikkonserter, Boda Kammarmusikvecka, Lunchkonserter med orgel resp orgel/fiol, flera Låtspelskurser, Sångkurser och Danskurser samt den stora Barn o Ungdomskursen som har funnits i mer än 35 år. Det blir självklart flera Danskvällar under veckan och - Fredagen den 8 juli- Bodastämman!
- Vi hoppas att allt blir som vanligt helt enkelt!

Välkomna till en fin sommar i Boda!
Boda Hembygdsförening / Kulturens
Gunnar Brandin

Lokaler
Vi använder oss av lokaler för kurserverksamhet och konserter som är tillgänglighetsanpassade så att alla kan deltaga och parkeringsplatser finns i närheten. (2022-04-24)

Sommarens kurser -22

Kurserna arrangeras av Boda Hembygdsförening och Kulturens i samarbete med
Malungs Folkhögskola och Eric Sahlström Institutet
Mer information och villkor för anmälan

Personnummer
Vi arrangerar våra kurser i samarbete med studieförbundet Kulturens Bildningsverksamhet, som bedrivs med stöd av statsbidrag.
Vi behöver därför ditt personnummer för att registrera dig som deltagare på en kurs och kunna redovisa kursverksamheten.
Uppgifter om kursdeltagare registreras i enlighet med GDPR, lagen om hantering av personuppgifter.
Läs mer om hur Kulturens hanterar personuppgifter på hemsidan: www.kulturens.se/integritetspolicy
Genom registreringen omfattas du även av Kulturens försäkring under kursen.
Återtagande av anmälan
Anmälan till kursen är bindande. Du har rätt att återta din anmälan genom att meddela oss per post eller e-post senast 10 dagar före kursstart.
Du får då tillbaka hela avgiften med avdrag för en administrativ kostnad som är 20% av deltagaravgiften.
Om du lämnar återbud till kursen mindre än 10 dagar före kursstart eller direkt efter första träffen, betalar du halva avgiften.
Inställd kurs
Om det blir för få anmälningar till en kurs kan den komma att ställas in.
Detta beslut tas efter angiven sista anmälningsdag och då återbetalas deltagaravgiften så snart som möjligt.
Ytterligare information
Vi kommer efter 20 juni att börja skicka ut information för resp kurs om kurslokal, adress, och ev annat till samtliga deltagare via email.

Röjås Jonas 100 år

Folkmusiken i Boda,

notsamling och cdbox

Minnesfond

Vill du ge en gåva till Boda Hembygdsförening i samband med att någon närstående avlidit?
Vi tar tacksamt emot gåvor.

Sätt in en valfri summa på bankgiro 5335-7901 eller swish 123 635 66 20 och märk insättningen “Minnesfond”, den avlidnes namn samt ditt namn.

Kontakta församlingsexpeditionen tel 0248-736 50 för utskrift av minnesblad

Bli Medlem

Vill du bli medlem i Boda Hembygdsförening?

Genom ett medlemskap stödjer du vår verksamhet och hjälper oss att hålla Gammelgården tillgänglig för framtida besökare.

Dessutom så får du tidningen Bodabygden skickad till dig två gånger om året.
Kan det bli bättre..?
Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skriva artiklar

Vill du skriva artiklar till tidningen Bodabygden eller till vår hemsida?  Arrangerar du lokala aktiviteter som borde synas i kalendern på vår hemsida?  Det finns säkert något som du brinner för och gärna vill dela med dig av.  Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information och för att få dina personliga inloggningsuppgifter.


följ oss

© Brandin music & design.
Alla ickeredaktionella bilder på sidan är fotade av Hans Olander om inte annat anges.

Kontakt

Sockenstugan
Nyåkersgatu 2
795 96 BODA KYRKBY
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sommaren 2022