Sommarkonsert Sofia Karlsson - Svarta ballader

Sofia Karlsson framför albumet “Svarta ballader” en jubileumskonsert som Sofia själv beskriver så här “vi firar att det var 15 år sedan mitt album gavs ut och uppmärksammar samtidigt 100-årsdagen av Dan Anderssons död. Tillsammans med bland andra Lisa Rydberg kommer jag bjuda på en helafton bland blånande berg och flacka dalar, där jag själv har den stora äran att få spela på en gitarr som tillhört Dan Andersson”.
Albumet “Svarta ballader” var för Sofia Karlsson startskottet på en lysande karriär i Sverige och Europa och belönades med en Grammis i både Sverige i Danmark samt pris vid Manifestgalan. Skivan har sålt i över 120 000 exemplar i Sverige och anses vara det mest framgångsrika visalbumet i modern historia. – Jag har aldrig gjort en uppföljare till albumet “Svarta ballader”. Den skivan är min enda och stora kärleksförklaring till Dan Anderssons dikter och verk. Han är min käraste poet och också en del av mitt liv, min tradition och min familj i generationer bakåt. Han är de utsattas poet, skogarnas poet och de karga markernas diktare. Det blir ett kärt återseende att göra albumet på scen igen, hälsar Sofia Karlsson.

Sofia Karlsson

Sofia är utan tvekan en av landets mest älskade musiker. Med en katalog fylld till bredden av egenskrivet material såväl som tolkningar har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet, vilka alltid fyller bänkraderna på hennes många turnéer genom Sverige. 
 Sofia har genom åren vunnit totalt fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark. Därtill har hon belönats med utmärkelser som Stockholm stads tonsättar-hederspris, Prins Eugens Kulturpris och även tilldelats Dan Anderssons-stipendiet. Sofia Karlsson har också samarbetat med artister såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och inte minst Martin Hederos – som hon precis avslutade den utsålda turnén Stjärnenätter med.

  • fredag 7 juli 18.00
  • Boda Kyrka
  • 325kr

Gustaf Ljunggren

Gustaf är en svensk musiker och tonsättare, bosatt i Köpenhamn. Han har etablerat en unik position i det nordiska musiklivet som en äkta multiinstrumentalist med en exeptionellt bred musikalisk förståelse och inlevelse. Hans musikerskap har beskrivits som “meddiktande”, “modigt” och “empatiskt” och han samarbetar med artister från många grenar av det musikaliska stamträdet. I 2022 utgavs albumet “Floreana” (April Records), skapat tillsammans med den isländske musikern Skúli Sverrisson, bestående av Gustaf Ljunggrens melodiska, ofta repetitiva och minimalistiska tonsättningar.

Lisa Rydberg

Lisa Rydberg - barockviolinist och Riksspelman - är den första någonsin som studerat kombinationen klassiskt och folkmusik på Musikhögskolan i Stockholm. Hon turnerar flitigt i både Sverige och övriga Europa och kan höras i framstående konstellationer som duon LISAS och Bach på svenska. Länge spelade hon även i hyllade folkmusikgruppen Jul i folkton.  Lisa Rydberg har gett ut sex skivor i eget namn. Hon komponerar musik till egna och andras projekt och hennes stråkarrangemang finns på en rad pop-album. Hon har medverkat på skivor med artister som Nicolai Dunger, First Aid Kit, Ane Brun och Ulf Lundell. År 1999 blev hon Riksspelman och har även erhållit Pekkos Gustafs medalj samt Diplom på barockviolin. 

loggor konserter


följ oss

© Brandin music & design.
Alla ickeredaktionella bilder på sidan är fotade av Hans Olander om inte annat anges.

Kontakt

Sockenstugan
Nyåkersgatu 2
795 96 BODA KYRKBY
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.