Skip to main content

Danskurs - Bodapolska

Bodapolskan är kanske den enda polskan i Sverige som dansats i levande tradition fram till våra dagar. Vi går igenom Bodapolskan med utgångspunkt i traditionen och fördjupar oss efter hand. Kursen innefattar också Orsapolska och Älvdalspolska.
Kursen vänder sig till dig som har provat på svensk folklig dans tidigare.


 • Tid:

  måndag 1 juli och tisdag 2 juli 10.00 – 15.00

 • Pris:

  900 kr som betalas in på bankgiro: 5335-7901,
  ange meddelande: Siljan 137

 • Mer info:

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. el 070 377 13 33


Britt Eklund har varit en del av Bodatraditionen sedan 1970-talet. Britt och Röjås Jonas dokumenterade bodapolskan vid en filminspelning 1977. Britt ingår i bedömningsnämnden vid polskemärkesuppdansningen.

Knapp Maria Pettersson spelar på kursen och har rötter i Boda. Hon har Bodamusiken i levande tradition och spelar i Boda spelmanslag.

Mats Bäckstam har sina rötter i Boda. Han blev tidigt intresserad av dans och lärde sig Bodapolska främst efter Willard Dahl i mitten av 1960-talet. Han har sedan början av 1970-talet instruerat polskan bl.a vid Boda Hembygdsförenings programkvällar på Gammelgården samt i samband med  Rättviksdansen och Musik vid Siljan.

Knapp Maria Pettersson spelar på kursen och har rötter i Boda. Hon har Bodamusiken i levande tradition och spelar i Boda spelmanslag.