• Home
 • Kurser
 • Låtkurser
 • Låtspelskurs för de vuxna

Låtspelskurs för de vuxna

Den här kursen vänder sig bara till er som har deltagare med på barn/ungdomskursen.
 Det är många som har frågat efter kurs för föräldrar. Det här blir första gången som vi erbjuder detta. Så nu äntligen är det dags att vara med och känna hur kul det är att spela tillsammans, känna svänget och njuta av spelglädjen. Vi spelar på låtarna som vi lär ut på kursen och kanske lite stämmor och enklare komp. Denna kurs är tänkt att vara på en enklare nivå så att många kan vara med. Bra om man har eget instrument eller kan låna av någon. Vi försöker naturligtvis hjälpa till om det behövs. 
Huvudledare för denna kurs är Margaretha Mattsson. Du kommer också att träffa alla övriga ledare vid några tillfällen under veckan.

 • Tid:

  3-5 och 7 juli kl 09.30 -12.00

 • Pris:

  800 kr som betalas in på bankgiro: 204 – 4931, ange kod: Siljan 137

 • Mer info:

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 070-377 13 33


Margaretha Mattsson
Fiol

Margaretha  har varit lärare på ”Låtspel för barn och ungdom” i snart 25 år : Det är sommarens höjdpunkt att möta barn och ungdomar från hela landet. Många återkommer år efter år och det är fantastiskt att få följa deras utveckling. Första mötet är pirrigt och spännande för de yngre barnen men även för oss lärare. Det magiska med kursen är att alla kan spela tillsammans i våra häftiga arrangemang. Jag har varit fiollärare på musikskolan i många år, är ledare för Vikarbyns lilla spelmanslag och spelar med i Orsa spelmanslag. Mitt mål är alltid att barn och ungdomar ska känna spelglädje, känna sig trygga i gruppen och att känna att du kan. Föräldrarnas engagemang ger oss energi och inspiration.

Mart Hallek
Fiol

Mart är uppvuxen i Rättvik men bor numera i Jönköping. Han har spelat folkmusik sedan han var liten och har jobbat som musiker och pedagog sedan 1979.
Han kommer att lära ut roliga låtar från lite varstans!

Simon Nyberg
Gitarr

är förutom ständigt återkommande kursledare även lärare på Lunnevads folkhögskola och Musikhögskolan Ingesund och kan ses spela med musikanter som Sébastien Dubé, Jonas Knutsson och Lena Willemark.

Magdalena Eriksson
Fiol
Magdalena är bland annat återkommande gästlärare på Malungs folkhögskolas fiolkurs, berättare och musiker i Västanå teaters föreställning ”Fröken”, turnérar med Bjäran och har släppt fem album. Hon har många års studier i ryggen, både som musiker och pedagog.
Alexandra Nilsson
Cello
Alexandra har undervisat på ”Låtkurs för barn och ungdom” de senaste åren och glädjer sig nåt enormt till att få komma tillbaka! Hon längtar efter att återigen få spela massa vacker, rolig och spännande musik tillsammans med kursens ledare och deltagare! Alexandra är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, arbetar som cellopedagog och frilansar som musiker. Man kan bl.a. höra henne i Ralsgård & Tullberg kvartett, Furuhill och Trolska Polska (DK/SE).
Vegar Vårdal
Fiol

Vegar har mer enn 20 års erfaring som utøver så vel som pedagog. Vegar er bosatt i Vågå i Gudbrandsdalen, men har hele Norge og verden som arbeidssted. Han spiller både vanlig fele og hardingfele, med utdanning fra Norges Musikkhøgskole. Vegar karakteriseres som en energisk, leken og allsidig musiker – og beveger seg over et bredt spekter av sjangere. I 2020 fikk Vegar Hilmarprisen, og ble også kåret til Årets folkemusiker.

Foto: Elias Gammelgård
Christian Cuadra
Saxofon

Christian är för första gången ledare på denna kurs, något han ser mycket fram emot!
 I över 10 år har han varit flitigt verksam som jazz och folkmusiker, främst i Sverige och Norge. Han har flera års utbildning i ryggen, bland annat från musikhögskolan i Trondheim. Utöver sitt turnerande undervisar Christian bland annat på Bollnäs folkhögskola, Musikhögskolan Ingesund samt är ledare för ungdomsensemblen Mittfolk i Västerrnorland.

Foto:Elias Gammelgård


följ oss

© Brandin music & design.
Alla ickeredaktionella bilder på sidan är fotade av Hans Olander om inte annat anges.

Kontakt

Sockenstugan
Nyåkersgatu 2
795 96 BODA KYRKBY
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.