Barn och Ungdomskurs

Vill du spela folkmusik i en vecka, få oförglömliga minnen och bli en del i ett fantastiskt gäng?  Då är det dags att anmäla sig till årets ”Låtspelskurs för barn och ungdom”
I en underbar miljö får du njuta av spel, sång och dans i ett svängigt samspel! Vi ledare har så mycket fantastisk musik som vi vill dela med oss av till dig. Det är låtar från när och fjärran både i tradition och nykomponerat. Finstämda visor, gungande polskor, högtidliga brudmarscher och mycket mer kommer vi att njuta av tillsammans.
Vi spelar i liten grupp och i storgrupp där musiken växer fram i häftiga arrangemang där alla kan vara med. I slutet av veckan har vi konsert där vi framför sommarens häftiga kurslåtar.

 • Tid:

  måndag 4 juli till fredag 8 juli

 • Pris:

  1900 kr som betalas in på bankgiro: 204 – 4931, ange kod: Siljan 137

 • Mer info:

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  070-377 13 33

 • Ålder:

  7 – 17 år


OBS Möjlighet till reducerat pris OBS


Du som är mellan 6-17 år kan ett få reducerat pris på deltagaravgiften till den här kursen genom att gå med i ungdomsföreningen Ethno Experience som är en ideell förening som syftar till att stötta världsmusiklägret Ethno Swedens arbete med att främja kulturella möten mellan ungdomar från hela världen. Att var medlem i Ethno Experience är gratis och genom att bli medlem godkänner du även medlemskap i Folk You.  
Erbjudandet är begränsat till att gälla för de 60 först anmälda deltagarna och för att få det subventionerade priset behöver du gå in och registrera dig som medlem här: https://ebas.folkyou.se/blimedlem/ethnoexp

Du måste betala det ordinarie priset 1,900 kr vid anmälningen och när du blivit registrerad som medlem i ungdomsföreningen Ethno Experience kommer du i efterhand att få en återbetalning om 700 kronor av kursavgiften.
Det reducerade priset bli då: 1200 kronor

Det är samarbetet mellan Boda Hembygdsförening, Ethno Experience med stöd från Folk You - en paraplyorganisation för ungdomsföreningar inom folklig musik, dans och hantverk som gör detta fina Erbjudande möjligt!

(se: www.folkyou.se )

Margaretha Mattsson har varit lärare på ”Låtspel för barn och ungdom” i snart 25 år : Det är sommarens höjdpunkt att möta barn och ungdomar från hela landet. Många återkommer år efter år och det är fantastiskt att få följa deras utveckling. Första mötet är pirrigt och spännande för de yngre barnen men även för oss lärare. Det magiska med kursen är att alla kan spela tillsammans i våra häftiga arrangemang. Jag har varit fiollärare på musikskolan i många år, är ledare för Vikarbyns lilla spelmanslag och spelar med i Orsa spelmanslag. Mitt mål är alltid att barn och ungdomar ska känna spelglädje, känna sig trygga i gruppen och att känna att du kan. Föräldrarnas engagemang ger oss energi och inspiration.

Mart Hallek är uppvuxen i Rättvik men bor numera i Jönköping. Han har spelat folkmusik sedan han var liten och har jobbat som musiker och pedagog sedan 1979.
Han kommer att lära ut roliga låtar från lite varstans!

Simon Nyberg är förutom ständigt återkommande kursledare även lärare på Lunnevads folkhögskola och Musikhögskolan Ingesund och kan ses spela med musikanter som Sébastien Dubé, Jonas Knutsson och Lena Willemark.

Magdalena Eriksson är bland annat återkommande gästlärare på Malungs folkhögskolas fiolkurs, berättare och musiker i Västanå teaters föreställning ”Fröken”, turnérar med Bjäran och har släppt fem album. Hon har många års studier i ryggen, både som musiker och pedagog.

Cellisten Alexandra Nilsson undervisade på ”Låtkurs för barn och ungdom” förra året och glädjer sig nåt enormt till att få komma tillbaka! Hon längtar efter att återigen få spela massa vacker, rolig och spännande musik tillsammans med kursens ledare och deltagare! Alexandra är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, arbetar som cellopedagog och frilansar som musiker. Man kan bl.a. höra henne i Ralsgård & Tullberg kvartett, Furuhill och Trolska Polska (DK/SE).

Vegar Vårdal har mer enn 20 års erfaring som utøver så vel som pedagog. Vegar er bosatt i Vågå i Gudbrandsdalen, men har hele Norge og verden som arbeidssted. Han spiller både vanlig fele og hardingfele, med utdanning fra Norges Musikkhøgskole. Vegar karakteriseres som en energisk, leken og allsidig musiker – og beveger seg over et bredt spekter av sjangere. I 2020 fikk Vegar Hilmarprisen, og ble også kåret til Årets folkemusiker.

loggor konserter

följ oss

© Brandin music & design.
Alla ickeredaktionella bilder på sidan är fotade av Hans Olander om inte annat anges.

Kontakt

Sockenstugan
Nyåkersgatu 2
795 96 BODA KYRKBY
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sommaren 2022