Låtspelskurs med Jonas och Kjell-Erik

Jonas Brandin och Kjell-Erik Eriksson är kursledare för denna kurs som görs i samarbete med Malungs Folkhögskola. Du kommer att få möjlighet att möta dessa två folkmusiker och pedagoger och ta del av deras musiktraditioner och tankar kring fiolspel. Det blir musik både från Dalarna och Jämtland men kanske också någon "hit" från den repertoar som till vardags lärs ut på Malungs fiolkurser.

  • Tid:

    torsdag 7 juli och fredag 8 juli 10.00 - 15.00

  • Pris:

    900 kr som betalas in på bankgiro: 204 – 4931, ange kod: Siljan 137

  • Mer info:

    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  070-377 13 33


Jonas Brandin, en folkmusiker och pedagog från Boda som under många år arbetat med Västanå Teaters produktioner både i Berättarladan i Sunne och på turné samt på senare år varit medlem i projektet ”Magnus Stinnerbom & Västanå Orchestra”.  2003 - 2018 undervisade han på Bollnäs Folkhögskola och är sedan hösten 2018 lärare på fiolkursen på Malungs Folkhögskola.


Kjel-Erik Eriksson, är en av vårt lands främsta spelmän i grupper som Triakel, Hoven Droven och Breda Gatan, men också en traditionsbärare av jämtska låtar. Kjell-Erik har sedan barnsben fascinerats av den jämtska folkmusiken, med traditionsbärare som Lapp-Nils och Olle Falk. Redan som ung besökte han och lärde sig låtar av en rad olika spelmän. Kjell-Erik är också en god berättare, med mängder av anekdoter från sina möten med musiker i Jämtlands byar och gårdar.

loggor konserter

följ oss

© Brandin music & design.
Alla ickeredaktionella bilder på sidan är fotade av Hans Olander om inte annat anges.

Kontakt

Sockenstugan
Nyåkersgatu 2
795 96 BODA KYRKBY
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sommaren 2022